Strofa
Re: Strofa
Ja bi isao 424 343 u pevom redu i 4 232 u drugom tj iznad, mnogo dobro lezi probaj .
Ja ga cujem kao koca s tim da umesto E F E mislim da je ipak E G E, i sama harmonska potpora je tu u C duru sto mi je i logicnije nekako.
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Ovaj raspored prstiju sam pisao kako sam uspeo pohvatati, po klavirskom sistemu jer čovek je odsvirao na klavirci. Znači prvi deo trilera je D-F-D je 3-5-1, (palac podmeće na D, valjda da bi bi dalje sve povezano zvučalo) onda C-C#-C 2-3-2. i onda završava frazu tonovima C-G 3-1
Zbog toga sam i pomenuo jer zvuči malo drugačije, ali baš ga čovek lepo "zašećerio"
Zbog toga sam i pomenuo jer zvuči malo drugačije, ali baš ga čovek lepo "zašećerio"
D F D probaj 4 3 4 s tim da sviras f u pomocnom a d u osnovnim nikog nisam vidjao da svira tako a nije tesko niti je nepravilno da kazes da se krivi rukadugmetarac78 napisao: ↑23 Jul 2023, 23:15 Ovaj raspored prstiju sam pisao kako sam uspeo pohvatati, po klavirskom sistemu jer čovek je odsvirao na klavirci. Znači prvi deo trilera je D-F-D je 3-5-1, (palac podmeće na D, valjda da bi bi dalje sve povezano zvučalo) onda C-C#-C 2-3-2. i onda završava frazu tonovima C-G 3-1

Jao tek sad vidim da si po klavirskom pisao, ja gledam na dugmetari sta je ovo 3 5 1 ne ide mi u glavu nikakodugmetarac78 napisao: ↑23 Jul 2023, 23:15 Ovaj raspored prstiju sam pisao kako sam uspeo pohvatati, po klavirskom sistemu jer čovek je odsvirao na klavirci. Znači prvi deo trilera je D-F-D je 3-5-1, (palac podmeće na D, valjda da bi bi dalje sve povezano zvučalo) onda C-C#-C 2-3-2. i onda završava frazu tonovima C-G 3-1

Ja sam bukvalno nabrzaka uradio i jeste taj celostepeni triler video sam posle no ja cujem osnovu prvi put E EDC a 2. put D EDC. Onda bi EDC islo 353-4-232 . EDC moze sve u jednom redu sa rasirenim prstima osim trilera EGE. Aj da prvo vidimo sta je osnova za prvi ttriler? Na kraju cemo videti kojim raspoedima moze.
Pravilno si rekao koco i prstored i triler koliko ja shvatam, pogresno sam cuo na brzinu. Videcu sutra d snimim kako bi ja to mada tvoje resenje mi je zgodno
A kako bi ga odsvirao na klavirnoj?