Ljubisa Pavkovic

Ljudi bez kojih harmonika ne bi progovorila. Biografije harmonikaša.
Pravila foruma
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
Accordion31
Nema harmoniku
Postovi: 1
Učlanjen: 10 Jan 2021, 16:57

Re: Ljubisa Pavkovic

Post od Accordion31 » 10 Jan 2021, 18:18

Pozdrav svima 😁
Evo jedne novosti o Pavketu uskoro nova zbirka :svirac: :

U Americi gde inače živim, uživate veliki ugled kod harmonikaša, specijalno kod onih koji sviraju klavirne harmonike. Potražnja za vašim notnim knjigama za harmoniku je velika. Koliko ste knjiga izdali, kako se mogu nabaviti i kojeg su sadržaja?

Pavke >U pravu ste. Bavim se paralelno i izdavaštvom. Do sada je bilo 11 ili 12 izdanja mojih knjiga sa notnim zapisima. “Pesme iz Centralne Srbije”, “Pesme sa Kosova i Metohije”, “Pesme iz Vojvodine”, “Pesme iz Južne Srbije”, “Pesme iz Makedonije”, “Sevdalinke”, “Pesme iz Sandžaka i Crne Gore”, “Gradske pesme i romanse”, “Pesme komponovane u narodnom duhu”. Odabrana kola i odabrane numere sa repertoara Narodnog orkestra itd…

Imao sam zadovoljstvo da mi je čuveni proizvođač harmonika Bugari Armando, pored harmonike koju sam dobio, priredio zaista reprezentativno izdanje “Antology of Balkan folk Music for Accordion”. Sa svim mojim instrumentalnim numerama, kao i numerama ostalih zemalja Balkana.

>>Trenutno završavam zbirku pesama iz Srbije sa oko 130-140 pesama, zapisanih na način na koji je to Narodni orkestar izvodio dok sam ga vodio.Odgovori