Predrag Raimovic - Pedja Energy

Ljudi bez kojih harmonika ne bi progovorila. Biografije harmonikaša.
Pravila foruma
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
Trag u beskraju
Nema harmoniku
Postovi: 8
Učlanjen: 12 Mar 2023, 13:45

Predrag Raimovic - Pedja Energy

Post od Trag u beskraju » 12 Mar 2023, 14:01

Predrag Raimović je rođen 28.05.1981 u Vranju . Kako potiče iz muzičke porodice, pored oca harmonikaša, velika ljubav prema harmonici i neverovatan dar odmah su počeli da se ispoljavaju. Od ranog detinjstva prepuštao se muzici i muzičkom stvaralaštvu tragajući za svojim ličnim stilom. Završio je nižu, a kasnije i srednju muzičku školu u Vranju u klasi profesora Jaška Ramića, kome je Raimović izuzetno zahvalan na svemu .Svestranu ljubav prema muzici ispoljio je u istraživanju i proučavanju svih muzičkih žanrova, ali je kasnije interesovanje usmerio na raznovrsnost i bogatstvo balkanske muzike.
Ono što se malo zna o Peđi jeste to da je uvršten u prestižnu enciklopediju virtuoza na harmonici. Izdavači enciklopedije su magazin Tajm Skver Press i Američka federacija muzičara, pevača i umetnika. Proglašen je za najboljeg harmonikaša Istočne Evrope. Jednostavno – svetski priznat i poznat u svetu harmonike. Od 2021 godine počeo je sa radom na jedinstvenoj „Accordion online academy“.
Reč je o umetniku neprocenjljive muzikalnosti, poseduje izvanrednu tehniku i prefinjeni senzibilitet muziciranja, što je razlog da se njegov muzički domet stavlja na sam vrh piramide umetnosti. Peđa je poznat među harmonikašima kao sjajan instrumentalista koji izvanredno svira „rumunjeze“ (rumunsku narodnu muziku) i koji vrlo uspešno svira „bugarice“, makedonske pesme, sevdah, romsku, a ume lepo i široko da veze raspevanim šumadijskim stilom. Neobično je to što on često eksperimentiše sa svojim instrumentom.
Godinama uspešno vodi orkestar Energy bend koji je mnogo trazen u zemlji i inostranstvu .Ozenjen ,otac dvoje dece. Sin je krenuo njegovim stopama i takodje svira harmoniku .Trag u beskraju
Nema harmoniku
Postovi: 8
Učlanjen: 12 Mar 2023, 13:45

Re: Predrag Raimovic - Pedja Energy

Post od Trag u beskraju » 16 Mar 2023, 12:32
Odgovori