Stranica: 1/1.

Prva harmonika sveta?

Objavljeno: 26 Apr 2013, 19:48
od salele
Dali uopste postoji takva titula i gde se odrzava?

Re: Prva harmonika sveta?

Objavljeno: 25 Jul 2013, 15:24
od Dusan Milke
Mladi Nišlija prva harmonika sveta

Titula juniorskog prvaka sveta na velikom Svetskom kupu harmonikaša, koji je održan u Spoletu u Italiji, pripala je mladom sedamnaestogodišnjem Nišliji Đorđu Davidoviću.

Na Svetskom kupu u Italiji ovaj mladi Nišlija, za koga kažu da je vanserijski talenat za instrumentalnu muziku, posebno za harmoniku, jer pored „dugmetare“ svira i klavirsku harmoniku, pobedio je u do sada najjačoj konkurenciji domaćina iz Italije i takmičara iz Rusije, Ukrajine, Kine, Švedske, Francuske, Španije, Nemačke i drugih zemalja: – Do poslednjeg dana vladala je velika neizvesnost ko će poneti titulu najboljeg. U dve etape, a nakon toga i na završnom takmičenju nas 15, među kojima su bili i izuzetni majstori iz Rusije, Kine i Švedske, nastupali smo pred strogim žirijem koji je ocenjivao naše umeće. Žiri bez ikakvih odstupanja poštuje i primenjuje rigorozne kriterijume u ocenjivanju – u ukupnom zbiru odbacuju se po tradiciji najniža i najveća ocena i tek posle toga odlučuje o plasmanu – navodi mladi muzičar.

izvor: politika.rs

Re: Prva harmonika sveta?

Objavljeno: 26 Jul 2013, 19:15
od brunoMARGETA
Srbija ima čime da se ponosi!!!!!!!!
ako ima išta ima mlade nade,sviraće,sportiste,i mnogo toga!
samo oni ne znaju

Re: Prva harmonika sveta?

Objavljeno: 29 Nov 2014, 03:25
od guerini
Interesuje me ako neko zna gde moze da se vidi spisak svih koji su pobedjivali na takmicenjima za prvu harmoniku celog sveta?