taj luft imam na 7-8 tipki,ali kad pritisnem tipku i pustim,klapna se normalno vraca na patos,na svoje mjesto,nema setanja,jedino sam primetio,kad stisnem tipku,i drzim je stisnutu,onda probam malo mrdati levo desno,i onda vidim da se i klapna malo pomera levo desno,otprilike za pola mm,na svim ostalim tipkama i crnim i bijelim nema nimalo lufta,nista se ne pomjera,mene zbunjuje sto izmedju tih 7-8 tipki sto imaju taj luft,dvije se nalaze pri kraju klavijature,na najvisim tonovima,tamo se u principu rjedje i svira,ne znam zasto tu ima luft,a zute plastike na doticnim tipkama su bukvalno ko nove,vidi se da nije svirano na njih,pretpostavljam da se doticne plastike mogu kupiti negde u italiji,samo ne znam gdje,i sad se proizvode nove scandali harmonike u castelfidardu,super 6 i extreme,ali kako vidim na njima su potpuno bijele tipke,a takve ne odgovaraju za ovu moju,ova harmonika jeste starije proizvodnje,ali mi je tonski prelijepa,tonovi joj se blistaju,ima originalne kozice na tonovima,sva je izlakirana iznutra,samo mi je ostalo da rijesim ovu klavijaturu,volim kad je sve cakum pakum,ne bih se usudio sam cackati po harmonici,a obozavam da gledam kad drugi popravljaju,tad mi sve izgleda lako i jednostavno,sve u zivotu sto sam radio na harmonikama i sto sam se usudio da radim,to je na nekim jeftinim skolskim harmonikama,kad vidim da duva na spoju mijeha,da zamjenim dihtung, sad se ne bih usudio raditi vise ni to,ima dihtunga razlicitih debljina,kvaliteta,shvatio sam da ne treba da cackam ono sto nije moj posao,i tu se zavrsava moje majstorisanje,da skidam klavijaturu sa harmonike,ni u ludilu,to je posao za majstore,i skidam kapu svakome tko ima hrabrosti da kaze da je majstor za harmonike,jer nema tezeg zanata,a istovremeno i ljepseg,ako neko moze da mi pomogne gde da nadjem ove plastike za moju harmoniku,bio bih mu veoma zahvalan,a posao mijenjanja tih tipki bi prepustio majstoru,lijep pozdrav svima,mladen