Stranica: 1/1.

Zamjena kaiseva

Objavljeno: 12 Jul 2019, 14:54
od Milos1999
Koliko bi kostala otprilike zamjena kaiseva (za ledja i za lijevu ruku) na Accordioli i gde bi se mogli nabaviti i zamijeniti?

Re: Zamjena kaiseva

Objavljeno: 13 Jul 2019, 02:18
od DzoksySp
Pa dobra garnitura kaiševa od 10cm košta jedno 50€ bilo je i negde na oglasima jeftinije ali treba naći.... ako su kvalitetni i 15 godina bez problema mogu da traju. Imaš na fejsu lazić kaiševi pa kontaktiraj čoveka prave odlične kaiševe a i imaš i na oglasima.. uglavnom spremi 40-50€

Re: Zamjena kaiseva

Objavljeno: 13 Jul 2019, 12:49
od Jaric_T_Zivadin
Samo obrati paznju prilikom kupovine kajiseva da ne budu oni koji hoce da se usmrde od znoja. Takvih je 90% na trzistu danas. Ali posto su ti velike sanse da takve kupis, onda ti je moj savet da obavezno kupis i znojnicu za bass kajis. Ona je oko 10e na oglasima. Lako se montira i skida. -Kad pocne da se oseca, operes je, brzo se suši... I miran si.

Drugar ima dalapu iz 51 godine sa originalnim kajisevima. Nikad se bass kajis nije usmrdeo. Eno ga ko nov i dalje. A ovi novi kajisevi... ako sviras aktivno, za mesec dana cudo od njih. Stvarno ne mogu da verujem da su kvalitetni materijali toliko skupi ili ovi sto ih prave su bas tolike stipse i ne zele da uloze koji dinar vise? :roll:

Re: Zamjena kaiseva

Objavljeno: 15 Jul 2019, 11:00
od Dallape 1960
DAjem odmah 200e za te iz 51-e sto n smrde :-D Pa prepostavljam da covek ne svira aktivno ako mu toliko dugo traju kajsevi.. MAda sam ja imao na Sopranki meke stare Kajseve koji su bili kompletno kozni, i mogu da ti kazem da se nisu osecali uopste, ove sad na dallape ako sviram 3 dana zaredom jos leti.. Tako se pogodilo da sam svirao 3-4 dana sa starom harmonikom, i kad sam odneo u zamenu coveku za ovu sad zamalo pao u nesvest kad je primak'o nos bas kajsu :shock: :lol:

Re: Zamjena kaiseva

Objavljeno: 16 Jul 2019, 00:15
od Jaric_T_Zivadin
Pa sad ta dalapa ne radi aktivno. Nekada jeste... Sad sampionke rade pos'o, a dalapa je za vezbanje. Svedocio sam pre par godina kad je dalapa radila domacinski, da ni tad, a ni sad nisu kajisevi ni oprani, a nista na njima. Dok na sampionci, moze covek da se zarazi :D Materijal nekako izgleda malo grublje, nego na ovim "modernim" kajisevima, ali jos uvek su ko novi.

Reci mi da li je mogla ruka (i koza uopste) da ti "dise" pod tim kajisevima sa koznom oblogom? Nije ti znoj pravio probleme na bass kajisu?

Ona znojnica je super. Imao sam je i topla preporuka svakome. Stvarno vredi.

Re: Zamjena kaiseva

Objavljeno: 18 Jul 2019, 09:49
od Dallape 1960
Pa mogu da ti kazem da mi nije smetalo, i da sam se grdno zaeb'o sto ih nisam skinuo kad sam zamenio harmoniku. Ali bili su takodje stari, i koza je bila drugacija nego na ovim sada, deblja, cvrsca, i stajali su na ramenima kao top, nego mene nerviralo sto su bili braon boje :-D