Stranica: 1/1.

Da lje je harmonika original

Objavljeno: 02 Mar 2018, 10:34
od mc1706
Pozdrav društvo, zanima me da li je po vašem mišljenju harmonika s navedenog linka u oglasu original, hvala unaprijed

https://www.njuskalo.hr/harmonike/dalla ... s-23048193

Re: Da lje je harmonika original

Objavljeno: 02 Mar 2018, 12:13
od Jaric_T_Zivadin
Meni izgleda da jeste

Re: Da lje je harmonika original

Objavljeno: 04 Mar 2018, 01:17
od Bata Kanda 73
jeste...a i sam čovek je naveo da je sređivana...što je dobro ukoliko je servisirana kako treba...otud "dekli" odudara tj.nije izvorni.Inače ostalo po fotosima izgleda super e samo sad da se stavi na grudi i čuje. Pozdrav

Re: Da lje je harmonika original

Objavljeno: 15 Avg 2018, 13:45
od Miki Dallape
Poštovanje Bata Kanda 73. Novi sam na Forumu, pročitao sam da ne znate koja je harmonika RAIVA, ako je pitanje još aktuelno, pa sam želeo da Vam dam informaciju. Te harmonike je pravio majstor Raja Ivanović. radnja iznad Đerma u Bulevaru R. u Beogradu. Naravno i on je pokojni kao i većina dobrih bivših majstora u Beogradu iz tog vremena 80-90 godina. Harmonike su mu bile odlične.
Ja sam inače stari harmonikaš. imam 62 godine i sviram samo na Dallape harmonikama. Imam original iz 1965. god. i ne bih je menjao ni za jednu novu. Problem je što više nemam kome da je dam da je očisti, jer ovi "majstori" i lopovi ne ulivaju mi veliko poverenje.
Toliko od mene za sada, ako još nešto treba, tu sam.
Pozdrav.

Re: Da lje je harmonika original

Objavljeno: 16 Avg 2018, 10:49
od Koca
Postovanje za starog harmonikasa, vidim da da ste nezadovoljni sa nekim od majstora, pa je bolje da kazete kakvu harmoiku hocete ,kako da zvuci i opisete probleme koji se javljaju, a ne da nekom mejstoru kazete da ocisti a ona mozda i nije prljava, pa neka majstor odredi sta ce od radnji da preduzme.

Pre par dana sam pisao slican problem sa Professional 1, no ja sam shvatio i ako je trazio samo stimovanje da pored toga i tonovi nisu jasni i jaki sto nema veze sa stimovanjem. Mogao sam samo malo nastimovati povisen sopran a on bi bio nezadovoljan jer bi i dalje ostala da kazem mutava.