Stranica: 1/1.

fratelli crosio

Objavljeno: 23 Feb 2013, 16:33
od Dobrica
pozdrav,zanima me ova harmonika-dugmetara- kažu da je po zvuku malo mekša od dallape i da ima kompresione opruge i da je zato malo teža i da je tehnički bolja od dallape,proizvodnja je u it.-stradella- da li možete da mi objasnite sve u vezi te harmonike. :depkvk:

Re: fratelli crosio

Objavljeno: 26 Feb 2013, 18:05
od Dobrica
niko ništa ne piše,kažite ako je prevara, da ja ne ispadam lažov,jer sam jednom drugaru pričao o toj harmoniki onako kako mi je rečeno,ako je laž da se izvinem čoveku. :hmmm: :depkvk:

Re: fratelli crosio

Objavljeno: 26 Feb 2013, 22:31
od DzoksySp
Video sam oglas za tu harmoniku,prodavac je rekao da je odlična,svi tonovi rade i imala je onu sivu dallape-ovu deklu.Cena je bila oko 1500€.Nisam vam nešto pomogao,ali eto izneo sam što sam znao. :-D

Re: fratelli crosio

Objavljeno: 22 Jan 2017, 19:04
od MishelKg
Postovani ...ja sam imao priliku da probam harmoniku Frateli Croso ....i utisak je sledeci ...Ta harmonika je malo bolja od skalinih harmonika ...koliko sam uspeo da zapazim ...harmonika je mnogo losija od Dallape harmonika i mehanicki i tonski .....cetvoroglasna harmonika 3 plus1 je veoma teska ima oko 14,5kg .....mutava tonski ....neskladno napravljena ....ton verovatno druga ili treca klasa .....Jeste fabrika fila u Stradeli ....i to je bleda kopija Dallape harmonika ...ne preporucujem profesionalcima ......jedino kolegama ....koji sviraju u sobi za svoju dusu ....i maksimalno se moze platiti po meni do 500eu !

Re: fratelli crosio

Objavljeno: 24 Jan 2017, 15:04
od petar3petar
Poštovanje
Fratelli Crossio(Braća Krosio) su radili u Stradelli ili blizu nje, ne znam točno.
Nedavno mi je došla na pregled jedna harmonika na kojoj je pisalo Dallape i bila je kao izuzetno vjerna kopija no nisam mogao izvana ništa ustanoviti dok je nisam otvorio.
Kada sam je otvorio ustanovio sam da je rijeć o talijanskoj harmonici odlične izrade.
Bila je točno koncipirana kao stara Dallpe Organtone sa 3 fasena vani i 1,5 u kabini.
Tako, na taj način, nitko nije plagirao niti je itko drugi tako radio osim Dallape i firme iz njegovog okruženja Fratelli Crosio a mislim da sam vidio tako urađenu i dugmetaru Luccini.
Da li je dobro ispala, odnosno kakva je tonski i mehanički, treba provjeriti u živo.