Održavanje harmonike

O konstrukcionim i tehničkim rešenjima harmonike, delovi i oprema, kvarovi, popravke i servisiranje, ozvučavanje.
Odgovori
Bagzi
16 basova
16 basova
Postovi: 25
Pridružio se: 23 Dec 2015, 20:25

Održavanje harmonike

Post od Bagzi »

Zanima me kako održavati harmoniku od prljavštine i prašine.
Da li se sme koristiti neko sredstvo za čišnje. POzdrav svima
Korisnikov avatar
Harmonikašica Ivana
48 basova
48 basova
Postovi: 75
Pridružio se: 21 Apr 2014, 23:09

Re: Održavanje harmonike

Post od Harmonikašica Ivana »

Jednom mjesečno tipke prebrišem vatom i medicinskim alkoholom. Probavala sam razna sredstva upravo za tu namjenu ali nisam postizala rezultat kao sa alkoholom i nisam bila zadovoljna. Da napomenem da na tipkama nema apsolutno nikakvih oštećenja zbog korištenja alkohola ( metodu sa alkoholom koristim već 3 godine ). Kroz 2 do 3 mjeseca korpus harmonike prebrišem pamučnom krpom i Pronto uljem za tamno drvo, ostavim 45 minuta do sat vremena i opet prebrišem sa čistom pamučnom krpom. U koferu je nekoliko vrećica silca gela da skuplja vlagu, svaki dan je izvadim iz kofera na nekoliko sati da se prozrači. I to je to :)
P. S. Ako se nakupi prašine ili nekakvih mrvica u rebrima mjeha njih riješim usisivačem :) :lol: Jednostavno razvučem mjeh i pousisam mrvice ili prašinu, što se već nakupi....
Čula sam od nekoga da kožice na mijehu mažu kremom za ruke da nebi otvrdnule ali koliko je to pametno raditi, upravo zbog nakupljanja prašine ( pošto je krema masna, pa vodeći se nekom logikom prašina će se još bolje lijepiti ) to ne znam :)
Odgovori