dallape organtone 2+2

Ukoliko vam treba pomoć pri kupovini ili prodaji harmonike ovo je pravo mesto da postavite pitanje. Procene vrednosti, stanja, karakteristika, godišta i originalnosti instrumenta.
Stole
Nema harmoniku
Postovi: 12
Pridružio se: 22 Maj 2016, 15:56

Re: dallape organtone 2+2

Post od Stole »

POZDRAV SVIMA! Gospon Mladene, nadao sam se većem broju odaziva učesnika foruma, radi sticanja znanja. Ali, i ove informacije meni lično mnogo znače, jer se uvek uči koga to interesuje!
mladen-marija1
96 basova
96 basova
Postovi: 115
Pridružio se: 15 Jul 2012, 13:31

Re: dallape organtone 2+2

Post od mladen-marija1 »

:pozdrav: stole iz splita,forum za to i sluzi,da ljudi izmedju sebe razmjenjuju znanja,na svu srecu ovde ima dobrih poznavaoca harmonike,koji hoce da to znanje podijele sa nama koji ucimo,ja bi mogao po cijeli dan ovde postavljati pitanja,bojim se da bi bio malo dosadan,no hajde da postavim jedno,ova moja dalapica ima stim 443 hz(basson+clarinet+picolo),sopran je na 445 hz,to mi je izmjerio moj prijatelj i serviser harmonika vlada iz n.sada,moje pitanje je laicko,zasto se harmonike stimaju neke na 440 hz,neke na 442,a eto ova moja je na 443 hz,da li visina stima utice na zvuk,gosp.stole imate li saznanja ta vasa guerinka kakav joj je stim :zbunjen:
Stole
Nema harmoniku
Postovi: 12
Pridružio se: 22 Maj 2016, 15:56

Re: dallape organtone 2+2

Post od Stole »

Ne znam koji je štim, gosn Mladene. Nikad se nisam ni raspitivao. Meni je važno da ona radi kao singerica. A i mator sam ja čovek da bi se bakćao sa nekim tehničkim karaktreristikama koje me ne interesuju. Družim se sa harmonikom 59 godina i znam dosta - ali ne moram baš sve! Imam odličnog majstora-servisera VLADU "HARMONIIJU" u Novfom Sadu, pa nek on misli o svemu. Moje je da sviram! Pozdrav svima.
Stole
Nema harmoniku
Postovi: 12
Pridružio se: 22 Maj 2016, 15:56

Re: dallape organtone 2+2

Post od Stole »

Gospon Mladene, kako vam se pokazala ova vaša nova ORGANTONKA? Jeli ima razlike u odnosu na druge harmonike Dallape koje se prodaju kod nas?
mladen-marija1
96 basova
96 basova
Postovi: 115
Pridružio se: 15 Jul 2012, 13:31

Re: dallape organtone 2+2

Post od mladen-marija1 »

pozdrav,druze stole,ako vam ne smeta,daleko sam ja od gospodina,ja sam sa mojom harmonikom ne zadovoljan,nego prezadovoljan,ona je bas ono sto sam celog zivota zeleo da imam,uzivam u svakom tonu koji izlazi iz nje,nemam bas nekog velikog iskustva s profesionalnim harmonikama,najbolja harmonika koju sam dosad imao u vlasnistvu bila je weltmeister cantora,medjutim nisam bio nesto previse zadovoljan s njom,kako sam je kupio,tako sam je i prodao,otisla za rumuniju,dalapa mi je uvijek bila neki moj san i cilj,i eto poklopile se kockice da dodjem do prave harmonike,imao sam prilike kod jednog prijatelja kolekcionara isprobati vrhunske dalape,tako da nisam imao dileme sta kupiti,nego sam samo cekao da se pojavi,ziva je istina kad imas dobar instrument,i sam ugodjaj pri sviranju je daleko ljepsi,ne mogu je porediti s drugim harmonikama,svaki instrument je poseban,najbitnije je da je sam covjek zadovoljan s onim sto ima,a trendovi me ne zanimaju,dobra harmonika je dobra,bez obzira sta pise na njoj,a to sto na mojoj pise dallape,nemam nista protiv,pozdrav vama i vasoj guerinki :respekt:
Korisnikov avatar
Racya
16 basova
16 basova
Postovi: 19
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Re: dallape organtone 2+2

Post od Racya »

Imam ovakvu harmoniku od 2006. godine, ali je kod mene rucni rad, sklapana od originalnih dallape djelova, nije original fabricka. Ono sta mogu reci da je i dan danas koristim bez servisiranja. Dakle, 12 ipo godina je kod mene harmonika koja od tada nije vidjela servis i vjerovatno nece jos neko vrijeme. Istina, ima nekoliko tonova kojima je potreban servis i sitnica, ali to za moje potrebe ne smeta. Npr piccollo, violin registri ne rade pojedini tonovi kako treba. Sve je bilo uredno do negdje 2014. Dakle, svakih 8 godina servis. Zatim o kvalitetu i glasnoci zvuka ne trebam pisati, kako na suvo, tako i na mikrofonu. Jednostavno, harmonika top, za svaku namjenu. Ko se bavi ultra profesionalno, on ce vjerovatno traziti bugari, guerrini, scandalli i tako dalje, ali garantujem da se ni sa ovakvom harmonikom ne moze biti nezadovoljan. Jedino sto mi se recimo na guerrini superior 2 vise svidja je klavijatura, odnosno tipke. Malo su dublje. Ali se brzo naviknete i na dallape tipke. Stavise, plice su i ne traze snagu. Svima bih preporucio ovu harmoniku jer zaista pruza fantastican zvuk i kvalitet
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 1511
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00
Lokacija: Bela Crkva Banat

Re: dallape organtone 2+2

Post od Koca »

Nije to pravilo, ja sam moju Guerinku produbio bila je 3-3,5 mm, znaci ima ih sa raznim dubinama i Dallape i Guerrini zavisi koliko su raubovane ili u medjuvremenu poplicavane ili tapacirane.
Odgovori