STARA Guerrini PRESIDENT.....

Ukoliko vam treba pomoć pri kupovini ili prodaji harmonike ovo je pravo mesto da postavite pitanje. Procene vrednosti, stanja, karakteristika, godišta i originalnosti instrumenta.
Jaric_T_Zivadin

Re: STARA Guerrini PRESIDENT.....

Post od Jaric_T_Zivadin »

Koco, mozda covek zida kucu, pa mu zafalilo bas toliko para.
Stvarno je sve otislo do djavola. Najvise smo za to krivi MI, obicni smrtnici, koji se lako palimo na svaku šarenu lažu.
prestovivo
48 basova
48 basova
Postovi: 67
Pridružio se: 31 Jul 2015, 11:42

Re: STARA Guerrini PRESIDENT.....

Post od prestovivo »

Porediti cijene harmonika prije 40 godina kad su napravljene sa danasnjim cijenama je iz ugla ekonomije, inflacije, devalvacije itd jedna NAJOBICNIJA GLUPOST !

Cijene su takve kakve su, ako ima neko da ponudi jeftinije, to je dozvoljeno, samo nema nesto takvih. :-)
Jaric_T_Zivadin

Re: STARA Guerrini PRESIDENT.....

Post od Jaric_T_Zivadin »

Eto samo neka si ti pametan, a svi su glupi. Dobio si argumente, zbog kojih si cekao d se slegne prasina da bi opet poceo da prosipas ovde nakupacke mudroserije.
Bas kad prebijes pomenute inflacije, devalvacije, otprilike dolazi se BAS na danasnju cenu harmonika u italiji, s tim da je cena rada onda bila VEĆA.
IMA decko ko nudi jeftinije (citaj realno), ali u vecini tih slucajeva dodju nakupci, kupe pa sstave svoju "realnu" cenu. Nije istina? -Pa kako ja bas juce bio s drugom koji pazario retko dobru sampionku za REALNU cifru??? Da nisam sanjao?
Na stranu to, OBJASNI ooooo pametni covece, kako to da professional 1 kosta tri puta manje od sampionke, a professional 4 otprilike duplo jeftinija? A znamo da je kec kostao ko i sampionka, a cetvorka cak bila malo skuplja. Objasni mi ima li tu neke druge logike do one da je sampionka popularnija, a zbog popularnosti nakupci se malo zaigrali s cenom (citaj pohlepom). Ili su to harmonike izradjene sa mnogo manje kvaliteta? -Ma da, to je sigurno. Nakupci znaju bolje i od proizvodjaca sta koliko kosta.
prestovivo
48 basova
48 basova
Postovi: 67
Pridružio se: 31 Jul 2015, 11:42

Re: STARA Guerrini PRESIDENT.....

Post od prestovivo »

Golf 2 je bio 1985 nov 17.000DM.

Danas je Golf (valjda 8, ne znam ni koji je najnoviji) oko 17.000E, dakle DVOSTRUKO.

To ne znaci da je i REALNO skuplji.

Za ostalo, odes i upises ekonomiju, ako ne razumijes.


Ja NISAM NAKUPAC, niti sta prodajem, cak se duze vrijeme i borim protiv nakupaca, ali su mi smijesni svi koji balave na Guerrini, a iz raznih razloga ne posjeduju jednu, pa onda kazu: "Prenaduvane cijene" !

To je smijesno.
Moze svako staviti cijenu kakvu hoce, ali ako NIKADA ne proda, onda ta cijena NE POSTOJI.

Ipak, nedavno je covjek prodao superior 3 za 6.000€.

Pa ti vidi JARIĆU !
prestovivo
48 basova
48 basova
Postovi: 67
Pridružio se: 31 Jul 2015, 11:42

Re: STARA Guerrini PRESIDENT.....

Post od prestovivo »

CITAT JARICU: Pa kako ja bas juce bio s drugom koji pazario retko dobru sampionku za REALNU cifru??? Da nisam sanjao?

Nisi sanjao, sad cete je prodat za vecu cifru.
Jaric_T_Zivadin

Re: STARA Guerrini PRESIDENT.....

Post od Jaric_T_Zivadin »

Hahahhaha decko ti si totalno kontradiktoran. - po TVOJOJ prici, trebalo bi taj istii golf razdrndani da kosta skuplje od novog jer eto, neko tamo je rekao da je stariji kvalitetniji!

Vidi sigurno se ta harmonika nexe prodati, nego je svira ozbiljan svirac (identitet meni poznat i necu da kazem).kad bi znao. Koliko je placena, nekom nakupcu ne bi bilo dobro. Kazes nisi nakupac, a pricas kao jedan! Pitaj Zokija Vlajica koliko je platio svog prezidenta pre dve-tri godine....

Vidi TI. ja moju sampionku prodao za 4000e. Zasto? Pa sramota me bilo. Da trazim vise, jer sam je toliko i platio! I sad sviram na guerrini harmonici s kojom sam prezadovoljan. A ZAMISLI kracena cetvorka. I meni super. Izbalansirana leva i desna strana vrh. Odradjena prerada ekstra, tonski ko grom i to je to. Ja ne patim od toga sta pise i. Koje je. Godiste, nego sta izlazi iz nje! Takodje kakve sam dalape probao znam da retki koja guverinka moze da im parira. Itd itd
A trazi mi 6000e za harmoniku, pa da vidis sta cu ti reci.
Prema tome pusti me. Tih nakupackih mudroserija. Koje ponavljas ko mantru (iako kazes da nisi jedan), te price kod mene ne prolaze. mozes, naravno kao i svako da izneses svoje mišljenje i stav, ali. uporno pricas da je to tako i sta koliko vredi.... E pa nije tako! Koliko si ti to harmonika probao i kakav si virtouz kad umes da izvuces maksimum iz instrumenta i ocenis koliko vredi? Koliko si puta na svakoj od skoro pomenutih harmonika odsvirao barem jasenicko kolo?? O cemu bre mi vise pricamo??? Ili to vredi zato sto pise nesto na instrumentu? Ne moze niko. Da me ubedi dal neka harmonika vredi i dal je ekstra dok je ne stavim na sebe i ne probam. KRAJ price! A to sta koliko kosta.... Pa da... - drugar moj trazi 1000e za golfa 2. Jbga ja crknem od smeha, al on ima pravo da trazi.
Rekoh i previse, jer ne vredi ae raspravljati. Toliko. Od mene, ja završio s pričom na. Ovu temu
Korisnikov avatar
sampionce
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 603
Pridružio se: 04 Feb 2012, 22:41

Re: STARA Guerrini PRESIDENT.....

Post od sampionce »

Pozdrav svim kolegama! :pozdrav:

Moze li mala pomoc oko autenticnosti ovog instrumenta...
Unapred zahvalan!

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Odgovori