Zamjena kaiseva

O konstrukcionim i tehničkim rešenjima harmonike, delovi i oprema, kvarovi, popravke i servisiranje, ozvučavanje.
Odgovori
Milos1999
16 basova
16 basova
Postovi: 34
Pridružio se: 15 Jan 2019, 00:40

Zamjena kaiseva

Post od Milos1999 »

Koliko bi kostala otprilike zamjena kaiseva (za ledja i za lijevu ruku) na Accordioli i gde bi se mogli nabaviti i zamijeniti?
Korisnikov avatar
DzoksySp
120 basova
120 basova
Postovi: 164
Pridružio se: 03 Apr 2012, 18:30
Lokacija: Stara Pazova

Re: Zamjena kaiseva

Post od DzoksySp »

Pa dobra garnitura kaiševa od 10cm košta jedno 50€ bilo je i negde na oglasima jeftinije ali treba naći.... ako su kvalitetni i 15 godina bez problema mogu da traju. Imaš na fejsu lazić kaiševi pa kontaktiraj čoveka prave odlične kaiševe a i imaš i na oglasima.. uglavnom spremi 40-50€
Jaric_T_Zivadin

Re: Zamjena kaiseva

Post od Jaric_T_Zivadin »

Samo obrati paznju prilikom kupovine kajiseva da ne budu oni koji hoce da se usmrde od znoja. Takvih je 90% na trzistu danas. Ali posto su ti velike sanse da takve kupis, onda ti je moj savet da obavezno kupis i znojnicu za bass kajis. Ona je oko 10e na oglasima. Lako se montira i skida. -Kad pocne da se oseca, operes je, brzo se suši... I miran si.

Drugar ima dalapu iz 51 godine sa originalnim kajisevima. Nikad se bass kajis nije usmrdeo. Eno ga ko nov i dalje. A ovi novi kajisevi... ako sviras aktivno, za mesec dana cudo od njih. Stvarno ne mogu da verujem da su kvalitetni materijali toliko skupi ili ovi sto ih prave su bas tolike stipse i ne zele da uloze koji dinar vise? :roll:
Dallape 1960
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 709
Pridružio se: 27 Maj 2011, 21:25
Lokacija: Kosovo i Metohija

Re: Zamjena kaiseva

Post od Dallape 1960 »

DAjem odmah 200e za te iz 51-e sto n smrde :-D Pa prepostavljam da covek ne svira aktivno ako mu toliko dugo traju kajsevi.. MAda sam ja imao na Sopranki meke stare Kajseve koji su bili kompletno kozni, i mogu da ti kazem da se nisu osecali uopste, ove sad na dallape ako sviram 3 dana zaredom jos leti.. Tako se pogodilo da sam svirao 3-4 dana sa starom harmonikom, i kad sam odneo u zamenu coveku za ovu sad zamalo pao u nesvest kad je primak'o nos bas kajsu :shock: :lol:
Jaric_T_Zivadin

Re: Zamjena kaiseva

Post od Jaric_T_Zivadin »

Pa sad ta dalapa ne radi aktivno. Nekada jeste... Sad sampionke rade pos'o, a dalapa je za vezbanje. Svedocio sam pre par godina kad je dalapa radila domacinski, da ni tad, a ni sad nisu kajisevi ni oprani, a nista na njima. Dok na sampionci, moze covek da se zarazi :D Materijal nekako izgleda malo grublje, nego na ovim "modernim" kajisevima, ali jos uvek su ko novi.

Reci mi da li je mogla ruka (i koza uopste) da ti "dise" pod tim kajisevima sa koznom oblogom? Nije ti znoj pravio probleme na bass kajisu?

Ona znojnica je super. Imao sam je i topla preporuka svakome. Stvarno vredi.
Dallape 1960
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 709
Pridružio se: 27 Maj 2011, 21:25
Lokacija: Kosovo i Metohija

Re: Zamjena kaiseva

Post od Dallape 1960 »

Pa mogu da ti kazem da mi nije smetalo, i da sam se grdno zaeb'o sto ih nisam skinuo kad sam zamenio harmoniku. Ali bili su takodje stari, i koza je bila drugacija nego na ovim sada, deblja, cvrsca, i stajali su na ramenima kao top, nego mene nerviralo sto su bili braon boje :-D
Odgovori