Било би исправно исправити

с обзиром да је ”левак” ово...
... а и ја сам схватио да сам направио грешку кад сам већ притиснуо дугме за слање, али авај! Нажалост, овај форум не допушта корекције сопственог текста (а било би корисно) тако да... уважавам примедбу, мада... због прецизности ваља рећи да српски језик допушта обе варијанте
левак и
леворук као и
дешњак и
деснорук (ово последње не памтим да сам икад чуо). Не знам какав је случај што се синтаксе тиче у другим језицима ”региона”.
Сагласан сам да је све ствар вежбе (уосталом, и Надал је тзв. ”лажни” левак/леворук), али свако од нас воли да се осећа сигурније у извођењу било чега (спорт, музика, свакодневне активности) уколико му то јача страна (у физиолошком смислу) допушта.
Што се тиче ”леве” хармонике сигуран сам да би био изазов јер би се поприличан број ствари морао направити инверзно, али одређен број компонената би се без проблема могао употребити из постојеће, тј. десне конфигурације.
Жена које свирају хармонику има поприлично, нарочито у класичној музици. Е сад, стојећа форма музицирања, готово ИСКЉУЧИВО Балкански ”изум”, је ипак лакша мушкарцима за извођење, нарочито уколико то подразумева дуготрајан наступ.