Slobodan Vidović

Ljudi bez kojih harmonika ne bi progovorila. Biografije harmonikaša.
Pravila foruma
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
harmonika_bih
Nema harmoniku
Postovi: 11
Pridružio se: 23 Jun 2020, 12:34

Re: Slobodan Vidović

Post od harmonika_bih »

Dugogodišnji radnik Radio-televizije Republike Srpske i nekadašnje Radio-televizije Sarajevo Slobodan Vidović preminuo je danas nakon kraće i teške bolesti u 69. godini.

Slobodan Vidović rođen je 12. oktobra 1952. godine u Gornjem Milanovcu. Završio je Muzičku akademiju stručno zvanje profesor muzike.

Tokom radnog vijeka, obavljao je funkciju direktora Radija Republike Srpske, urednika muzičke produkcije i rukovodioca službe muzičke produkcije na Radiju Republike Srpske.

U nekadašnjoj Radio-televiziji Sarajevo bio je na čelu Narodnog orkestra.
Bokic
96 basova
96 basova
Postovi: 108
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Slobodan Vidović

Post od Bokic »

Nek mu je laka zemlja.
IgorSb
16 basova
16 basova
Postovi: 47
Pridružio se: 14 Nov 2020, 15:39

Re: Slobodan Vidović

Post od IgorSb »

neka počiva u miru
Korisnikov avatar
klavijaturac
Nema harmoniku
Postovi: 7
Pridružio se: 20 Maj 2024, 14:57
Lokacija: Banja Luka

Re: Slobodan Vidović

Post od klavijaturac »

Poznavao sam ga lično. Čak sam imao priliku 2 puta da zasviram sa njim. Prvi put u Sarajevskom KUD-u "I.L.Ribar" kad je Slobo slučajno upao u prostoriju gdje smo imali probu. Vođa ansambla mu je odmah uvalio harmoniku i Slobo nam se pridružio. Ja sam bio na sedmom nebu. Ne znam kako sam od sreće došao kući taj dan.
Desio se rat, pa potom mir, te sam imao čast da odradim jednu svadbu sa njim.
Jednom prilikom smo zajedno bili u Hollyday in-u u Sarajevu, sjedeći u društvu Zehre Deović, čekajući neki sastanak na temu autorskih prava i slično...i ne sjećam se baš dobro.
Veliki umjetnik,čovjek i profesionalac. Meni je svojim držanjem više ličio na visokog oficira. Sarajevo mu nikad nije oprostilo što je otišao. Pomenuta Zehra nije imala problem da sjedi u njegovom društvu. Ja sam lično bio oduševljen što smo mi u Republici Srpskoj dobili takvu veličinu koju FBiH kasnije nije mogla da nadomjesti veoma dugo a pitanje je da li će ikad.
Privatno sam se više družio sa njegovim bratom koji je bio harmonikaš i klavijaturista.
Obojica mi jako nedostaju....
Korisnikov avatar
sampionce
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 620
Pridružio se: 04 Feb 2012, 22:41

Re: Slobodan Vidović

Post od sampionce »

klavijaturac napisao: 22 Maj 2024, 09:47 Sarajevo mu nikad nije oprostilo što je otišao. Pomenuta Zehra nije imala problem da sjedi u njegovom društvu. Ja sam lično bio oduševljen što smo mi u Republici Srpskoj dobili takvu veličinu koju FBiH kasnije nije mogla da nadomjesti veoma dugo a pitanje je da li će ikad.
Ево најверодостојнијег тумачења мог коментара, о сарајевској и загребаћкој ћаршији, и Павковићевој заноктици.
Захваљујем!
Odgovori