roland harmonike

Sve o različitim markama i modelima harmonika, o proizvodjačima i fabrikama, opšte karakteristike instrumenata.
Pravila foruma
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Odgovori
Dallape 1960
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 27 Maj 2011, 21:25

Re: roland harmonike

Post od Dallape 1960 »

Drugari uzeo bih jos jednu bateriju za Rolanda pa me zanima razlika izmedju fabricke i ove koju rade u Rumi Litijumske, ako neko zna da mi kaze. Pozdrav :svirac:
Korisnikov avatar
klavijaturac
96 basova
96 basova
Pridružio se: 20 Maj 2024, 14:57

Post od klavijaturac »

Aleksandar u Rumi radi odlične baterije. Ja sam kupio od njega za fr4x. Momak je fenomenalac. Moja preporuka definitivno.
Inače, baterija za fr4x koju je on pravio, imala je vlastiti punjač. Tako je moralo. E sad, da li je to slučaj sa baterijama za fr8x koje on pravi, ne znam, al me baš interesuje.
Elem, preporuka..trk Ruma!
Dallape Supermaestro Rämjes
:harmonikas1:
Korisnikov avatar
Deja Morison
Nema harmoniku
Pridružio se: 31 Maj 2022, 10:52

Post od Deja Morison »

Da, postoje litijumske baterije Svet Baterija Ruma. Pola kilograma je laksa, kapacitet je skoro duplo veci, moze se dopunjavati kad god zamislite (dok fabricka baterija ne bi trebala da se dopunjava, dok se ne isprazni), i ima veci broj ciklusa punjenja. Jedina mana je da se mora puniti sa posebnim punjacem (ne moze da se koristi postojeci sistem punjenja). Postoji i manja baterija, koja je 900 grama laksa od originalne, ali je manjeg kapaciteta (oko 6 sati rada). Kome je bitna tezina, moze uzeti dve ove manje, nositi manju tezinu, i uvek imati drugu spremnu, punu, a za to vreme se potrosena moze puniti. Baterija se puni za oko dva ipo sata od skorz prazne, ali krace, ako se dopunjava.
Dallape 1960
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 27 Maj 2011, 21:25

Post od Dallape 1960 »

Jel poredio neko Bugari EVO, Roland fr8x i Korg fisu? Voleo bih da cujem iskustva. Planirao sam da Kupim jednu Bugari EVO zbog dizajna prvenstveno za neke solo nastupe zbog vizuelnog efekta :-)
Odgovori