Sta i kako provjeriti pri kupovini polovne hranonike

Ukoliko vam treba pomoć pri kupovini ili prodaji harmonike ovo je pravo mesto da postavite pitanje. Procene vrednosti, stanja, karakteristika, godišta i originalnosti instrumenta.
Korisnikov avatar
dugmetarac78
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31

Re: Sta i kako provjeriti pri kupovini polovne hranonike

Post od dugmetarac78 »

Miki75 napisao: 20 Jan 2025, 13:42 Pozdrav svima u vezi kupovine harmonike da zakljuchim ovu svoju temu nakon 30 godina bez harmonike kupio sam
Hohner atlantic IV de luxe prijatelj mi je kupio u Njemachkoj harmonika bila na servisu prije 6 mjeseci
platio sam je 700 eura.
Ochuvana je svirano je na njoj zena koja je prodala nemoze vise da svira zbog bolesti
Jedino sordon (ako sam promasio naziv izvinjavam se ja sam totalni amater ona zavjesa sto prigusuje zvuk unutar )
nije koristila izvadjen je iz harmonike bio pa je stajao u podrumu pa se osjeti na vlagu
Ochistio sam tu zavjesu podmazao kanape sa silikonskim sprejom i ostavit cu je do ljeta dok nebude lijpog vremena da se dobro izvjetri
pa cu je ubaciti u harmoniku.

Rado bih stavio i slike da pogledate i ocjenite kakva je ali pravo da kazem neznam kako kada kliknem gore na ikonu sa likom samo se pojavi ovo
( Slika) ali ne i damogu ubaciti sliku.

Uglavnom mogu svirati pomalo za svoju dusu znam da to nije neka harmonika ali nakon 30 godina dobra za moje potrebe.

Veliki pozdrav za sve
Možeš da napraviš neki "kompromis" ako ti je ovako preglasna u smislu da je da se tako izrazim drečava, a sa sordinom opet dosta prigušeno zvuči, ti probaj kombinaciju da kad skineš deklu, zalepi dodatno neko platno ispod (sam odredi gustinu) i dobit ćeš malo prigušeniji i lepši ton, ali opet ne prigušen kao sa sordinom, ona ga baš zatvori, po meni je bespotrebno da je vraćaš.
Sent from my Pisaća mašina
Korisnikov avatar
Miki75
16 basova
16 basova
Pridružio se: 14 Dec 2024, 11:36

Post od Miki75 »

Hvala vam na odvojenom vremenu i na odgovoru.
Probaso sam sa sordinom bason puno toplije zvuchi i vise je zvuku harmonike sa kabinom.
Ja sam sretan da sam konachno nakon 30 godina pocheo da sviram pomalo za svoju dusu a ostalo ce doci vremenom na svoje a mozda
bude i nekakve srece pa budem u finanskojsoj mogucnosti i u buducnosti da kupin bolju od ove

Veliki pozdrav
Korisnikov avatar
Miki75
16 basova
16 basova
Pridružio se: 14 Dec 2024, 11:36

Post od Miki75 »

Hvala velika za vas odgovor uvjek se obradujem savjetima ljudi koji imaju znanje i nesebicno ga djele sa drugima
Odgovori