Zanima me koji je ovo model i godiste - PIGINI

Sve o različitim markama i modelima harmonika, o proizvodjačima i fabrikama, opšte karakteristike instrumenata.
Pravila foruma
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
adonis86
16 basova
16 basova
Pridružio se: 20 Nov 2018, 10:55

Re: Zanima me koji je ovo model i godiste - PIGINI

Post od adonis86 »

Koca
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Post od Koca »

Ono sto se meni svidja je 15 prim registara tj maksimalan broj a isto tako i ravan levi korpus koji daje mnogo bolju akustiku od stepenastog. Sto se tice tonova stimani su smirglom pa nisu iskopani na brzaka kao sto neki rade. Imas neke kozice da sredis npr. sopran Cis1 i Dis1 itd... na zatvaranje meha sigurno klaparaju pa bar to bi trebalo sanirati. Dali ti je Haris Kaltak bio uzor za odabir harmonike? :P
Korisnikov avatar
sampionce
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 04 Feb 2012, 22:41

Post od sampionce »

adonis86 napisao: 30 Sep 2023, 16:35 Sampionce, ovo jeste kabinska, 2+2.
Занимљиво... Изгледа доста добро изнутра, али на снимку звучи јако оштро, као да је бескабинска.
adonis86
16 basova
16 basova

Post od adonis86 »

Koca: hahahaha, nije mi bio uzor, a nisam ni pratio koju on harmoniju svira. kasnije sam vidio da je i edo krilic svirao pigini.

Ovo je ispala nafaka da je nas covjek orodavao, i izgledala mi jako autenticna na oglasu. kad sam je otisao probati, bio sam odusevljen.

Sampionce: to je vjerojatno zbog mikrofona kojeg nisam podesio za snimanje.
Korisnikov avatar
Džoga
120 basova
120 basova
Pridružio se: 14 Jun 2018, 10:29

Post od Džoga »

Po slikama i broju koji se da videti, putem prijatelja iz Piginija ova harmonika je definitivno iz 90tih godina, radjena po narudzbi. Po zvuku mi ipak deluje dalje od Piginija Gold ali velika je razlika slusati uzivo jedan takav instrument.
Korisnikov avatar
Džoga
120 basova
120 basova

Post od Džoga »

sampionce napisao: 30 Sep 2023, 21:39
adonis86 napisao: 30 Sep 2023, 16:35 Sampionce, ovo jeste kabinska, 2+2.
Занимљиво... Изгледа доста добро изнутра, али на снимку звучи јако оштро, као да је бескабинска.
Isto i meni mogao bih se zakleti a ono unutra kabina :D
adonis86
16 basova
16 basova

Post od adonis86 »

Dzoga, hvala puno na ingormaciji. Pretpostavljao sam da je radjena po narudzbi, jer na raznim pretrazivacima nisam mogao da nadjem ama bas nista blizu.

Ja mislim, da bi u tudjim rukama i zvucila kvalitetnije, nego u mojim pocetnickim 😂 Ali icicu na casove da se poboljsem, obecavam 😅
Korisnikov avatar
Džoga
120 basova
120 basova

Post od Džoga »

Dada, sviraj i uzivaj, uostalom instrument ne svira vec covek, tako da covek moze da donese zvuke i na weltmeisteru i piginiju i presidentu itd itd.
Korisnikov avatar
Džoga
120 basova
120 basova

Post od Džoga »

adonis86 napisao: 01 Okt 2023, 15:41 Dzoga, hvala puno na ingormaciji. Pretpostavljao sam da je radjena po narudzbi, jer na raznim pretrazivacima nisam mogao da nadjem ama bas nista blizu.

Ja mislim, da bi u tudjim rukama i zvucila kvalitetnije, nego u mojim pocetnickim 😂 Ali icicu na casove da se poboljsem, obecavam 😅
Samo vezba vezba vezba drugo nista. Malo kod nekoga kvalitetnog na nastavu da te poduci, i javljaj kako ide ;)
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Post od Koca »

Taj ispad nekako uradis neiscekivano, uredno ide melodija pa tras! :D Ja se zacudio bio mi je profesionalni klavijaturista koji je u penziji i sad ima harmoniku za popravku nesto, pa tako tresne nedan akord kod Pavketetovg kola, doslo mi je da ga ispravim ali sam precutao, tako da se tebi DEBELO oprasta :lol:
Odgovori