Zanima me koji je ovo model i godiste - PIGINI
Pravila foruma
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Re: Zanima me koji je ovo model i godiste - PIGINI
Ono sto se meni svidja je 15 prim registara tj maksimalan broj a isto tako i ravan levi korpus koji daje mnogo bolju akustiku od stepenastog. Sto se tice tonova stimani su smirglom pa nisu iskopani na brzaka kao sto neki rade. Imas neke kozice da sredis npr. sopran Cis1 i Dis1 itd... na zatvaranje meha sigurno klaparaju pa bar to bi trebalo sanirati. Dali ti je Haris Kaltak bio uzor za odabir harmonike? 

Koca: hahahaha, nije mi bio uzor, a nisam ni pratio koju on harmoniju svira. kasnije sam vidio da je i edo krilic svirao pigini.
Ovo je ispala nafaka da je nas covjek orodavao, i izgledala mi jako autenticna na oglasu. kad sam je otisao probati, bio sam odusevljen.
Sampionce: to je vjerojatno zbog mikrofona kojeg nisam podesio za snimanje.
Ovo je ispala nafaka da je nas covjek orodavao, i izgledala mi jako autenticna na oglasu. kad sam je otisao probati, bio sam odusevljen.
Sampionce: to je vjerojatno zbog mikrofona kojeg nisam podesio za snimanje.
Po slikama i broju koji se da videti, putem prijatelja iz Piginija ova harmonika je definitivno iz 90tih godina, radjena po narudzbi. Po zvuku mi ipak deluje dalje od Piginija Gold ali velika je razlika slusati uzivo jedan takav instrument.
Dzoga, hvala puno na ingormaciji. Pretpostavljao sam da je radjena po narudzbi, jer na raznim pretrazivacima nisam mogao da nadjem ama bas nista blizu.
Ja mislim, da bi u tudjim rukama i zvucila kvalitetnije, nego u mojim pocetnickim
Ali icicu na casove da se poboljsem, obecavam 
Ja mislim, da bi u tudjim rukama i zvucila kvalitetnije, nego u mojim pocetnickim
Dada, sviraj i uzivaj, uostalom instrument ne svira vec covek, tako da covek moze da donese zvuke i na weltmeisteru i piginiju i presidentu itd itd.
Samo vezba vezba vezba drugo nista. Malo kod nekoga kvalitetnog na nastavu da te poduci, i javljaj kako ideadonis86 napisao: ↑01 Okt 2023, 15:41 Dzoga, hvala puno na ingormaciji. Pretpostavljao sam da je radjena po narudzbi, jer na raznim pretrazivacima nisam mogao da nadjem ama bas nista blizu.
Ja mislim, da bi u tudjim rukama i zvucila kvalitetnije, nego u mojim pocetnickimAli icicu na casove da se poboljsem, obecavam
![]()

Taj ispad nekako uradis neiscekivano, uredno ide melodija pa tras!
Ja se zacudio bio mi je profesionalni klavijaturista koji je u penziji i sad ima harmoniku za popravku nesto, pa tako tresne nedan akord kod Pavketetovg kola, doslo mi je da ga ispravim ali sam precutao, tako da se tebi DEBELO oprasta